Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık

Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık

Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık sivil/askeri hava alanı olarak kullanılan hizmete giriş yılı 1952’dir. Trafik tipi yurtiçi ve yurtdışıdır. Terminal binasının toplam büyüklüğü 95.691 m2. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunur. Merkez ilçesiyle 17 ilçesi ve 1.046 mahallesi var. Aynı zamanda şehrin simgesi olan surlar size adeta ben buradayım diye bağırıyor. MS.346 yılında İmparator II.Constantinius inşasını yaptı. Ama bu surların kalıntıları günümüzde yok denilen kadar az. Merkezde olmasından her yerden görülen bir yerde. Restorasyon ve Diyarbakır Havalimanı Ulaşım düzen ile yer yeri tarih kokan daha da güzelleşen bu yeri gezmenizi öneririz. Dünyanın en uzun suru Çin seddinden sonra Diyarbakır suru gelmektedir. Surların kalınlığı 70 metredir.

Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık Kaç Km

Havalimanı merkez arası uzaklık yaklaşık olarak 10 km’dir. Merkeze ulaşımı kent belediyesi tarafından düzenlenen toplu taşıma araçları veya yakın olduğu taksi ile yapılabilir. Şu anlık güncel fiyat listesini koyamadık ama yakın olduğundan pek fazla yazmayacaktır. Etrafında konaklamak için bir çok otel bulunmakta. Yazları sıcak kışları soğuk geçiren şehri bahar aylarında ziyaret etmeniz daha iyi olacaktır. Şehrin Diyarbakır Havalimanı Ulaşım dağlarla çevrili yeryüzü şekilleri var. Mesela en yüksek dağı olan Anduk Dağı yaklaşık 2800 metre. İlkbaharda şehrin yer yanı cıvıl cıvıl yemyeşilken yaz ayları kurak geçer. Diyarbakır Uygun Uçak Bileti yazımıza göz atmayı unutmayın.

Diyarbakır Gezilecek Yerler Haritası

Bu tarihi kentin gezilen bir çok yeri var birkaç tanesini listeledik. Öncelikle en önemlisi surlar içermekte ama bunlardan yukarıda kısaca bahsettik. Diyarbakır’da antik köprü olarak bahsedilen On Gözlü Köprü diğer adıyla Dicle Köprüsüdür. İlçesine gitmek için başka çevre yolu bulunmamakta. Uzunluğu 172 metre olup genişliği 8 metre. 10 gözlü ve yapımında bazalt taş kullanılmıştır. Doğayla iç içe güzel bir yer çevresinde Diyarbakır Havalimanı Ulaşım yemek yemek için mekanlar var. Üçüncü yerimiz Diyarbakır Kültür Evi burası halkla kolaylıkla sosyalleşebileceğiniz. Canlı müziğin bulunduğu şiir dinletilerinin yapıldığı bir şeyler içebileceğiniz yer. Mesela kale ile Dicle Nehri arasında bulunan Hevsel Bahçeleri Anadolu bölgesinin en büyük kuş cennetidir. Sadece kuş değil zengin biyoçeşitliliği ile UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiştir.

Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık
Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık

1 thoughts on “Diyarbakır Havalimanı Merkeze Uzaklık”

  1. Geri bildirim: Diyarbakır Uygun Uçak Bileti - Tatilinbende | Ucuz Bilet Fiyatları

Yorumlar kapalı.